marți, 22 martie 2016

Ce storcator alegem: clasic- prin centrifugare sau stoarcere lenta?

De ceva vreme am descoperit storcatorul de fructe de tip melc. Inainte sa-mi cumpar unul, deoarece nu e deloc ieftin, am zis ca trebuie sa-l incerc. Fratele meu si-a cumparat unul, asa ca, atunci cand a venit la mine ( de la 800 km), nu am pierdut ocazia sa-l testez, si l-am rugat sa il aduca cu el. Eu am un storcator de fructe prin centrifuga Jack La Lanne. Fratele meu are un Hurom ( mama storcatoarelor de tip melc. Primul model a aparut in 1993- cu mult timp inainte sa se auda la noi de asa ceva). 
Revenind la Hurom, am cumparat mere romanesti din piata ( cam 10 kg, ca sa profitam de aparat la maxim).





Prima tura am incercat suc de mere Florina. Din aparat a iesit un piure de mere ( daca ii puneam si biscuite ras era mancare ideala pentru bebelusi). Iti dai seama ca entuziasmul meu a scazut vertiginos. Cata dezamagire! Dar unde e sucul? Eu vroiam suc de fructe, nu piure. Si asta pe sita cea mai fina. Trebuie sa spun ca aparatul mai are inca o sita mai rara, in ideea de a scoate piure. Fratele meu mi-a explicat ca din alte fructe chiar iese suc de fructe. Intr-adevar in locul cu " deseuri" a iesit doar coaja si cotorul. 
Bine, am zis sa mai testam cate ceva. Am luat un ananas copt, l-am curatat, l-am taiat bucatele si spre marea mea bucurie a iesit un suc absolut fantastic. Dintr-un ananas a iesit cam 500 ml. 
Apoi am testat minole si portocale. Sotul meu, om incapatanat, nu a putut accepta faptul ca din mere iese piure, din cauza faptului ca cel mai des acasa facem suc de mere cu morcovi. Asa ca s-a dus la piata si a ales un alt soi de mere, unele verzi. Am venit acasa si am testat si aceste mere. De data aceasta, aparatul nu ne-a mai dezamagit si a iesit un suc minunat de mere. Asa ca am mai adaugat si morcovi, sfecla rosie si telina. Nu mai trebuie sa spun ca a fost un deliciu. Se pare ca primele mere au fost foarte fainoase. Asa ca nu ne ramane decat sa  facem suc din ele cu storcatorul nostru clasic de fructe. Dar ideea de a ne achizitiona un Hurom ramane in picioare. 
Cu aparatul acesta mai poti face lapte de soia, migdale, sau ce iti mai trece prin cap, supe crude, iar " deseurile" le poti folosi la prajituri. Testul suprem a fost sa faca su din iarba de ovaz. Si a facut.  Sucul din iarba de ovaz este foarte sanatos, gustul.... nu foarte minunat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Scrie si tu o parere