sâmbătă, 30 iulie 2016

Machiajul de vara - absolut necesar?

Este vara si din cauza caldurii machiajul nu mai rezista ca si iarna. Ce facem in acest caz?
Eu personal, pentru a nu incarca tenul prea mult, peste vara am renuntat la folosirea fondului de ten. Fondul de ten il recomand daca chiar nu esti multumita de tenul tau si trebuie sa-l acoperi.
In acest caz, pentru ca machiajul sa reziste cat mai bine la zilele toride ale verii, iti recomand sa folosesti un primer special pentru fata, care formeaza o pelicula protectoare intre sebum si fondul de ten.
Dar nu uita, mai bine folosesti o crema cu protectie solara si atat. Este mai sanatos pentru tenul tau.
In ceea ce priveste machiajul ochilor, foloseste o baza de machiaj pentru pleope. Am vorbit despre asta aici. Această bază poate fi într-o nuanţă deschisă, dar neutră (bej, grej) şi astfel putem construi machiajul peste ea, în nuanţele de machiaj preferate. Aderenţa fardului este optimizată de această bază prin persistenţa şi difuzarea sa facilă. Culorile pe care ti le recomand sa le folosesti sunt in nuante de auriu, culoarea bronzului si alb stralucitor.
Pentru mascara foloseste una waterproof, pentru a evita prelingerea ei sau transferul.
Pentru blush recomand sa folosesti culoarea bronzului -  astfel iti accentueaza culoarea frumoasa data de soare. Eu folosesc Lancome Star Bronzer Intense. Are o textura foarte frumoasa, si iti lasa pielea cu nuante stralucitoare.
Pentru buze poti folosi rujul lichid persistent, dar cu conditia sa iti hidratezi buzele bine inainte. Nu uita ca, rujul rezistent la transfer, de obicei usuca foarte tare buzele, asa ca hidrateaza-le inainte si dupa 2 minute de la aplicarea rujului. In caz contrar, îi compromiţi formula şi nu mai persistă.
Daca ai un ten foarte gras, poti folosi o pudra compactă ce se aplică cu ajutorul bureţelui de pudră, având rolul de a absorbi sebumul.
La final, poti folosi un spray fixator pentru machiaj. Eu nu am incercat inca unul, dar poate de la toamna va pot spune despre el.
Vara recomand un machiaj cat mai basic, ca tenul sa nu fie foarte incarcat cu machiaj, si nuantele folosite  - cat mai naturale.
Si nu uitati, vara este momentul sa va puneti bronzul in evidenta. Si cum se poate mai frumos, daca nu cu  Avon After Sun Shimmering Tan Enhancer. Nu ai cum sa nu te indragosteti pe loc de acest produs. Iti lasa pielea hidratata si stralucitoare. Merita incercat cu siguranta.


Si daca ma intrebati daca machiajul de vara este absolut necesar, eu va raspund asa: nu neaparat, mai ales daca sunteti in concediu. Dar daca va simtiti mai bine cu machiaj, incercati cat este cald sa il reduceti la minim.
Va doresc o vara fericita si nu uitati sa va protejati tenul de UV!


Va recomand si

Beneficiile aerului de munte pentru par, ten si suflet 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Scrie si tu o parere