vineri, 12 februarie 2016

Botoxul o alternativa impotriva ridurilor?

http://redriverderm.com
De botox s-a tot auzit. Chiar a degenerat atat de mult acest cuvant, incat se confunda cu acidul hyaluronic. De cate ori nu am auzit expresia " si-a bagat botox in buze"? 
Dar hai sa vedem ce este botoxul? Botoxul este o substanta - toxina botulinica, comercializata sub diverse marci, care, odata injectat, produce relaxarea locala a muschiului.
Deci, haideti sa ne imaginam, daca si-ar baga cineva botox in buze, ce s-ar intampla? I-ar relaxa zona si nicidecum nu ar avea acele buze senzuale ( care uneori exagerate dau in grotesc) :)).
Acum ca am lamurit acest aspect, botoxul se face in cabinete specializate. Exista seruri gata diluate, sau pe care medicii le dilueaza in momentul cand vine pacientul la ei. Procedura este destul de simpla: se raceste zona in care se injecteaza botox, apoi se injecteaza, dupa care se raceste din nou zona. 
Din cauza efectului de relaxare pe moment al muschiului, injectiile se fac pe zona fruntii, intre sprancene si in coltul extern al ochilor. In alte zone, efectele ar fi cam nedorite.
http://ohindustry.com
De fapt ce se intampla?  Prin aceasta relaxare a muschiului,  ridurile se intind. Efectul tine cam 4- 6 luni. La persoanele mai tinere se poate injecta cam la 1 an. De obicei fiecare, in functie de cum isi percepe ridurile proprii, hotaraste mai devreme sau mai tarziu inceperea acestei proceduri.
http://ohindustry.com
Si chiar daca am auzit destul de des expresia " e botoxata", nici nu aveti idee cata lume din jurul vostru recurge la aceasta procedura , chiar daca nu striga in gura mare ca a facut botox, tocmai din cauza mentalitatii inguste a unora. Si inca ceva: sa nu credeti ca ridurile sunt o preocupare doar a femeilor. Nu, sunt chiar multi barbati care recurg la aceasta procedura. Bravo lor ca nu se lasa mai prejos.  Da, si de ce sa nu faci aceasta procedura, cand efectul e vizibil si nu poate fi inlocuit de nici o crema? 
Oameni buni, traim in secolul 21 in care se pune atata accent pe frumusete!
Daca ridurile te streseaza, si inca nu am auzit pe nimeni de orice varsta sa zica ca nu-i streseaza, da-injectiile cu botox sunt o alternativa buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Scrie si tu o parere