vineri, 15 aprilie 2016

Efectele poluarii asupra aspectului exterior

 M-am gandit sa scriu un articol despre cat de mult ne afecteaza poluarea nu numai organele interne cat si tenul si parul.
Poluarea este produsa nu numai de gazele de esapament la masini, care in marile orase sunt o problema reala cu care ne confruntam, dar si de praful rezultat din santierele de constructii, poluare produsa de fabrici, si praful din aer. Romania este o tara cu foarte mult praf in aer.

 

Cum ne afecteaza poluarea tenul? 

 

Pielea este cel mai mare organ al omului. El reprezinta prima bariera in contact cu aerul poluat. Cred ca cu totii ati observat ca seara, dupa o zi intreaga  la lucru si prin oras, cand ajungi acasa simti ca ai tenul imbacsit si simti nevoia sa te demachezi sau sa te speli pe fata. Asta datorita porilor care sunt plini de praful acumulat, si a pielii care simte ca nu mai poate sa respire. Dar are praful vreun efect asupra tenului nostru? Cu siguranta - da. Tenul incepe sa-si piarda elasticitatea mai repede, vitamina E dispare, si uite ne trezim brusc ca incepem sa imbatranim deveme. 

Ce este de facut?

  • Dimineata si seara, curatati bine tenul cu produse special destinate tenului dvs;
  • Beti multa apa pentru a asigura o hidratare corespunzatoare (atentie! Excesul brusc de consum de apa poate solicita activitatea rinichilor. Limitati-va la 2 litri de apa pe zi);
  • Folositi creme de hidratare si creme de protectie solara;
  • incercati sa " evadati" cat mai mult in zone cu iarba verde si padure. Plimbariile in aer liber aduc un plus de beneficiu starii spirituale si elimina stresul acumulat. Acum ca a venit caldura, putem pleca cat mai des din oras.

Cum ne afecteaza poluarea parul?

 

Parul intra imediat in contact cu praful din aer. Neputand respira cum trebuie, parul incepe incet, incet sa se degradeze. Incepe sa cada, si incepe sa se toceasca la varfuri. De asemenea, el nu mai creste atat de repede. Daca ati fost in Londra, de exemplu,o metropola cu 10 milioane de locuitori ( cat jumatate din Romania),
 sau daca aveti prieteni in Londra, din cauza climei care spala foarte des aerul, nu exista praf. Oameniilor care traiesc in Londra, parul le creste foarte repede, datorita lipsei poluarii. Cred ca este gresit spus lipsa poluarii, vorbim totusi de 10 milioane de locuitori, care au foarte multe masini ( 1-2 masini la o familie). In Londra, traficul prin centru este restrictionat masinilor, pentru a circula prin centrul orasului cu masina, trebuie platita o taxa destul de mare, deci poluarea noxelor de la masini este cat de cat redusa. Si la noi in Romania, ati observat ca dupa ce ploua se simte aerul cat este de curat. De aceea cred ca clima ( ploioasa) ii ajuta pe englezi sa aiba un aer mai curat. Sa nu mai spun ca parul, la noi in tara, se ingrasa foarte repede datorita poluarii. Este ca un burete - absoarbe praful din aer.

Ce putem face?

 

Parul trebuie spalat foarte bine cu sampon de calitate. Eu folosesc Joico clarifying, care curata toate rezidurile din par ( praful, produsele de styling si clorul din apa) despre care eu sunt foarte multumita si am facut un review aici
Apoi, parul trebuie hidratat cu o masca de par si in final protejat cu ulei hidratant,
Vara nu uitati sa folositi spray pentru protectie solara pentrupar. Soarele degradeaza si mai mult podoaba capilara.

Nu uitati ca trebuie sa avem grija de noi! Nu uitati a va bucurati de natura!

Va recomand si












  





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Scrie si tu o parere