vineri, 8 aprilie 2016

Mitul botoxului in buze

La televizor, in presa si in discutiile cu ceilalti tot auzim ca cutare sau cutare si-a bagat botox in buze.  Pentru a intelege de ce nu este corecta aceasta formulare, trebuie sa stiti mai intai de toate ce este botoxul. Botoxul este o substanta care produce parilizia muschilor. Toxina botulinica se foloseste in infrumusetare, dar si pentru a reduce ridurile de pe frunte, dintre sprancene si din jurul ochilor. 

Ce s-ar intampla daca si-ar baga botox in buze? Muschii din acea zona ar paraliza si am vedea niste buze inerte care nu s-ar mai putea misca, fara mimica si nicidecum buzele pline si senzuale pe care cu totii le cunoastem.
Dar totusi ce isi baga fetele in buze pentru a le marii? Substanta se numeste acid hyaluronic, si se gaseste pe piata sub diverse denumiri - Princess, Juvederm, Restylane, Bioalcamid...etc.

Acidul hyaluronic este o proteina intalnita in organismul nostru. De aceea, corpul o tolereaza foarte bine. Dupa ce se injecteaza acidul hyaluronic, se recomanda sa se bea cat mai multa apa in ziua respectiva, deoarece apa ajuta moleculele de acid sa se expandeze. Acidul hyaluronic ajută la reţinerea apei şi asigură hidratarea fibrelor de colagen şi elastină. 
 In general, acidul hyaluronic se prezinta in seringi gata de folosit, si se folosesc la o singura persoana. Efectul tine intre 4 si 8 luni, in functie de firma producatoare.
In afara de marirea buzelor, acidul hyaluronic se mai foloseste pentru umplerea ridurilor adanci, dar si in scop strict medical, in lubrifierea cartilajelor in caz de gonartroza ( degenerarea cartilajelor de la genunchi) sau coxartroza ( degenerarea cartilajelor de la copase).
In speranta ca mitul " botoxului " in buze a fost elucidat va doresc o zi minunata.

Daca v-a placut articolul, dati share.

Va recomand si                        

Botoxul o alternativa impotriva ridurilor       













Dermapen tratament pentru intinerire











Dermaroller tratament de intinerire

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Scrie si tu o parere